aşure nasıl yapılır, aşure için gerekli malzemeler, aşure çeşitleri, aşurenin püf noktaları, aşurenin püf noktası, aşure tarifi, en güzel aşure tarifi, en lezzetli aşure nasıl yapılır,
aşure nasıl yapılır, aşure için gerekli malzemeler, aşure çeşitleri, aşurenin püf noktaları, aşurenin püf noktası, aşure tarifi, en güzel aşure tarifi, en lezzetli aşure nasıl yapılır,
Müslümanların önemli aylarından biri olan Muharrem ayının içerisindeyiz.Muharrem ayında her müslüman aşure yapıp dağıtır.Peki bu o kadar malzeme ile hazırlanan ve çok şifalı olan aşure nasıl yapılır.Aşağıdaki yazımızda aşure için gerekli malzemeleri ve aşurenin yapılışını yazdık.Sizlerde tariflerimize uyarak çok lezzetli aşureler yapabilirsiniz...
Aşure İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
- 1 su bardağı fındık içi(bütün)
- 1.5 su bardağı doğranmış kayısı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- yarım su bardağı kuş üzümü
- yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
- 1 su bardağı küp doğranmış elma
- 4 su bardağı toz şeker
- bir çimdik tuz
Aşurenin Yapılışı ve Püf Noktaları
Bir gece önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır
Bir gece önce buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır
Ertesi sabah fasulye nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğday da aynı şekilde haşlanır.
Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kaynatılır.
Büyük bir tencereye pişen malzemeler birlikte konulur. Suyu yetersizse sıcak su eklenir. Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, bir çimdik tuz ve şeker atılır. Karıştırılır 5-10 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır.
Eğer daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız 2 kaşık buğday nişastasını az suda eritip kaynayınca ilave edebilirsiniz.
Üzerini nar, tarçın, kuş üzümü vs. ile süsleyebilirsiniz..
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder