Bayanların evde muhteşem bir sofra hazırlamalarına yardımcı olabilmek için bir takım yamak tariflerini, püf noktalarını ve malzemelerini paylaşacağız.Mercimek Köftesi yapmanın püf noktalarını, tarifini ve malzemelerini aşağıda bulabilirsiniz.Sizlerin daha kolay anlayabilmeniz ve uygulayabilmeniz için videolu anlatımı da sitemizde yer almaktadır....
2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
Yeteri kadar tuz
kimyon
pul biber
karabiber
Mercimek Köftesi Hazırlanışı
Mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir. Soğan ince kıyılarak sıvı yağda kavrulur, içine salça eklenir. Ocaktan alınarak mercimeklere eklenir. İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatlar da ilave edilir. Biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Köftelere şekil verilerek marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder